DYGNET RUNT
020-912 912

Assistancekåren lanserar rikstäckande laddassistans

Assistancekåren lanserar i samband med eCarExpo Sveriges första försäkring för laddassistans till elbilar. Den nya försäkringen ”Laddassistans” bidrar till att öka tryggheten för elbilsägare att aldrig bli stående med en urladdad elbil. - Vi hoppas kunna minska räckviddsoron och bidra till ökad elbilsomställning, säger Mats Nilsson, vd för Assistancekåren Sweden AB.

Ny laddassistansförsäkring räddar elbilsägaren vid akut elbrist

– Med Laddassistans suddar vi ut begreppet räckviddsångest. Vi ger personer som kör elbil en ökad trygghet och elbilsleverantörer och återförsäljare ett extra mervärde till sina kunder, säger Mats Nilsson, vd på Assistancekåren Sweden AB.

Laddassistans är en fristående trygghetsförsäkring utan självrisk för alla Sveriges elbilsägare. För 249 kr/år försäkrar du dig om snabb ankomsttid dygnet runt i hela landet vid akut elbrist, oavsett vilken bil du kör. Vi tar elbilen till närmsta laddstolpe eller akutladdar på plats, dygnet runt från Ystad till Kiruna, i tärort eller landsbygd. Laddassistans utan självrisk kostar 249 kr/år och innefattar:

– Om räckvidd ej når närmsta laddplats.
– Urladdad elbil på ej fungerande laddplats.
– Larmcentral med elbilskunskap bemannad dygnet runt.


Välkommen till Laddassistans monter på eCarExpå på Friends Arena 29 april-1 maj


– Vi ger alla Sveriges elbilsägare en möjlighet att försäkra sig om samma snabba hjälp dygnet runt om du blir stående med urladdad elbil, från Ystad till Kiruna, på landsbygd och i tätort. Med vår rikstäckande Laddassistans hoppas vi kunna bidra med en ännu snabbare omställning till elbilar för Sveriges bilägare avslutar Mats Nilsson, vd på Assistancekåren Sweden AB.

Assistancekåren arbetar nu aktivt med utbildning och att aktivera samarbeten med marknadens elbilsleverantörer.

 

Läs mer om Laddassistans här
Ladda ner pressrelease här