DYGNET RUNT
020-912 912

Assistancekårens bärgningsfordon

Assistancekårens olika typer av bärgningsfordon är strategiskt utplacerade i hela landet. Vår infrastuktur, samverkan och geopositionering gör att vi kan samordna med rätt bärgning och rätt resurser oavsett plats för privatpersoner och landets yrkestrafik.


Tungbärgare

Tungbärgare är en bärgningsbil som används för att bärga och vinscha större fordon som lastbilar, bussar och entreprenadmaskiner.

Kapacitet: Upp till 60 ton
Vikt: 25-30 ton
Vinsch: 15-35 ton

Läs om tungbärgare här →

.


Flakbärgare

Flakbärgare är en bärgningsbil som används för att bärga och transportera fordon. De är utrustade med vinsch och i vissa fall med kran.

Kapacitet: Upp till 12-18 ton
Vikt: 7,5-13 ton
Vinsch: 6-12 ton

Läs om flakbärgare här →

.


Garagebärgare

Garagebärgare är en bärgningsbil som används där större bärgare inte kommer fram, som vid trånga passager i städer och på små vägar i skogen.

Kapacitet: 3,5 ton
Vikt: 4,5 ton
Vinsch: 4,5 ton

Läs om garagebärgare här →

.


Tung Flakbärgare Kran

Flakbärgare med kran är en bärgare som kompletterar andra bärgningsfordon och används vid tillfällen då fordon eller annat behöver lyftas.

Kapacitet: Upp till 60 ton
Vikt: 20-25 ton
Vinsch: 20 ton

Läs om tungbärgare med kran här →

.


Servicebil

Assistancekårens servicebil används för att komma till en plats snabbt eller vid viss vägassistans som nyckelöppning, punktering och starthjälp.

Kapacitet: Ingen bärgning
Vikt: 2 ton
Utrusning: Verktyg för vägassistans

Läs om servicebilar här →

.


Lätt Flakbärgare

Lätt flakbil används för bärgning och fordonsflytt av personbil och MC där större fordon inte tar sig fram, tex mindre vägar och trånga passager.

Kapacitet: 3,5 ton
Vikt: 5,5 ton
Vinsch: 4 ton

Läs om lätt flakbärgare här →

.


Terrängbärgare

Terränkbärgare används för att ta sig fram i terräng, och svåråtkomliga platser. De är även en värdefull tillgång vid nödsituationer.

Kapacitet: Olika lyftdon
Vikt: 15-20 ton
Vinsch: 20-30 ton

Läs om terrängbärgare här →

.


TMA-fordon

TMA-fordon skyddar arbetsplatser och händelser längs vägen. De används ofta där det är mycket trafik för att säkerställa ett utförande tillfälligt.

Kapacitet: Trafikskydd
Vikt: 12 ton
Vinsch:

Läs om TMA-fordon här →

.


4-hjulsdriven bärgare

4-hjulsdrivna bärgare från Assistancekåren ger oss möjlighet att ta oss fram där traditionella bärgare inte kan köra, exempel är skogsvägar och terräng.

Kapacitet: 5 ton
Vikt: 18 ton
Vinsch: 10 ton

Läs om 4-hjulsdrivna bärgare här →

.

Frågor och Svar om Assistancekårens bärgningsfordon

Hur många bärgningsfordon har Assistancekåren?

Assistancekåren har ca 500 bärgningsfordon med olika egenskaper och utrustning som är strategiskt utplacerade i hela landet. Det gör att vi har har en infrastruktur för en uppskattad, likvärdig och kvalitetssäkrad kundupplevelse i hela landet.

Är det viktigt med olika typer av bärgningsfordon?

En punktering, en krocksadad personbil eller en lastbil som kört i diket är exempel på arbetsuppgifter som kräver olika typer av bärgningsfordon. Assistancekåren har en infrastruktur med olika bärgningsfordon och en samordning i hela landet för att klara alla typer av händelser.

Hur fungerar det när du ringer Assistancekåren?

När du ringer 020-912 912 dygnet runt så positionerar vi dig, ditt reg nummer ger fordonsuppgifter och du får berätta vad du behöver hjälp med. Ärendet skickas ut i realtid till lokala bärgare. Den som är närmast din plats och har rätt bärgarfordon tar uppdraget. Du får ett SMS med ankomsttid och direktkontakt med bärgaren som är på väg.