DYGNET RUNT
020-912 912

Flakbärgare från Assistancekåren

.

Flakbärgare bärgar och fraktar fordon på flaket

En flakbärgare från Assistancekåren är ett fordon som används för att bärga fordon som har blivit skadade eller har gått sönder på vägen. Flakbärgare är utrustade med ett stort flak som kan lasta av fordonet och frakta det till en säker plats, som en verkstad eller ett garage.

En av fördelarna med att använda en flakbärgare från Assistancekåren är att de är snabbt på plats vid en bärgning. Assistancekåren har ett brett nätverk av depåer och bärgare spridda över hela Sverige, vilket gör att de kan nå platsen för bärgningen snabbt och effektivt. Detta är viktigt för att minimera trafikstockningar och säkerställa att fordonet kan komma tillbaka på vägen så snabbt som möjligt.

 

Flakbärgare används för att transportera fordon

Flakbärgare är vanliga vid både bärgning och vägassistans för att bärga och transportera fordon. De innehåller även utrustning för vägassistans, så som punktering, bränslebrist, låsöppning, starthjälp hjälp på plats bränslebrist mm

 

Assistancekårens flakbärgare finns i olika storlekar för bärgning av olika fordon

Flakbärgare från Assistancekåren är utrustade med den senaste tekniken och utrustningen för att säkerställa att bärgningen sker på ett säkert och professionellt sätt. De är kapabla att hantera alla typer av fordon, från personbilar till lastbilar och bussar. De använder också olika tekniker för att bärga fordonet, som lyft med kranar eller drag med släp.

Att ha en flakbärgare från Assistancekåren på plats vid en bärgning är en trygghet för bilägare och trafikanter. Deras professionella och erfarna personal säkerställer att fordonet bärgas säkert och effektivt, och att trafiken kan komma igång så snabbt som möjligt.

 

Flakbärgare från Assistancekåren
Flakbärgare från Assistancekåren..

 

 

 

Frågor & svar om flakbärgare

Vad är en flakbärgare?

En flakbärgare från Assistancekåren är ett specialiserat fordon som används för att bärga eller transportera andra fordon som inte längre kan röra sig på egen hand, till exempel bilar som har kraschat, fastnat eller av någon anledning inte kan fortsätta köra.

Hur fungerar en flakbärgare?

Flakbärgare har en plattform, även kallad ett flak, på vilket det skadade eller icke-fungerande fordonet kan lastas upp och transporteras till en verkstad eller annan lämplig plats för reparation eller åtgärder.

När anväds en flakbärgare?

  1. Fordonsolyckor: När ett fordon är inblandat i en olycka och inte längre kan köras på grund av skador.
  2. Motorstopp: Om ett fordon har fått motorproblem eller andra tekniska problem och inte kan fortsätta köra.
  3. Parkeringsbrott: När fordon har parkerats på otillåtna platser, blockerar trafiken eller hindrar andra fordon.
  4. Transport av fordon: Flakbärgare används för att transportera fordon över långa avstånd om ägaren till exempel inte kan köra det själv.
  5. Skrotning av fordon: När ett fordon har nått slutet av sin livslängd och behöver transporteras till en skrotgård för att tas om hand.