DYGNET RUNT
020-912 912

Assistancekåren satsar på utbildning

Assistancekåren investerar ständigt i utbildning och kompetensutveckling för att garantera att du alltid får hjälp av en kvalificerad och välutbildad bärgare när du vänder dig till oss.

Genom utbildningarna får våra bärgare inte bara teoretisk kunskap utan även praktisk erfarenhet för att hantera allt från enkla uppdrag till de mest komplexa bärgningssituationerna.

Under våren har vi haft två omfattande utbildningar:

TYA Bärgningsteknik – Guttasjön, Borås

Kursen arrangeras genom TYA (Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd), men det är Assistancekåren som leder utbildningsmomenten. Utbildningen varvar praktik med teori och täcker allt från grundläggande bärgningstekniker, riskbedömning och säkerhet på väg till försäkringskunskap och lagar och regler. Alla kollektivavtalsanslutna företag är välkomna, vilket innebär att Assistancekåren även utbildar chaufförer från andra bärgningsföretag.

Tungutbildning – Rackstad bildemontering och Westom, i Arvika

I denna utbildning fick deltagarna praktisk erfarenhet i klassisk tungbärgning och en grundlig genomgång av materialkännedom och tungbilens utrustning, försäkringar, bärgningsskador, preventivt arbete och säkerhet på vägen.

Kursen var förlagd till Rackstad bilmontering vilket innebar att utbildarna kunde välja bra och moderna objekt att använda för de praktiska momenten, samt att de märkesspecifika delarna kunde genomföras på faktiska objekt.

Vi vill passa på att tacka våra avtalspartners för deras bidrag till utbildningarna. Vi har haft representanter från Länsförsäkringar, verkstadstekniker från Hedin Bil Borås och Helmia Arvika, samt Almax, som levererar bärgningsutrustning. Dessutom är vi mycket tacksamma för bidraget från Nordic Fire Protection, som har försett vår utbildningsvagn med en övnings-brandfilt.