DYGNET RUNT
020-912 912

Bilbärgning - Bärgningsbil för alla typer av fordon

Våra bärgningsbilar är gjorda för små och stora fordon, oavsett om de har hjul eller larvfötter. Bärgning görs i samverkan med Sveriges räddningstjänst och är en del i vår tjänst vägassistans. Våra bärgningsbilar finns strategiskt placerade i hela landet och alla är uppkopplade mot Assistancekårens Servicecenter och trafikledning.
 • Med flest antal bärgare är vi snabbt på plats

  Assistancekåren har flest antal bärgare. Varje bärgningsbil har olika egenskaper och är strategiskt utplacerade i hela Sverige. Det gör att våra bärgare ständigt är förberedda på akuta och komplicerade insatser som vid olyckor, men också förbeställda uppdrag som transporter. Våra bärgningsbilar är gjorda för alla typer av fordon, allt från mindre motorcyklar och permobiler till truckar, personbilar, SUV/stadsjeepar, skåpbilar, transportbilar, lastbilar, tankbilar, bussar, grävmaskiner, hjullastare, entreprenadmaskiner, kranbilar, stridsvagnar, förrådsbodar.

 • Bärgning med kontroll på uppdraget

  Varje bärgningsuppdrag är unikt, allt från uppdragets plats, objektet som ska bärgas, du som ägare, ditt försäkringbolag, och när på dygnet som bärgningen ska utföras. Allt har vi kontroll på och koordineras via ASSIST som är vår verksamhets digitala motor.

  • Vi bärgar från alla kommuner i hela landet
  • Alla fordon är uppkopplade och har en arbetsskärm för trafikledning, information och kundservice.
  • Vårt digitala Verkstadsregister ger varje bärgare kontakt och ständigt uppdaterad information om Sveriges verkstäder.

Tungbärgare

Fordon: Spårvagn

Garagebärgare

Fordon: Personbil

Tungbärgare

Fordon: grävmaskin

Frågor och svar om bärgning

Vart ringer man om man behöver bärgning?

För akut bärgning, ring vår larmcentral på 020-912 912. Vi är tillgängliga dygnet runt för att hjälpa dig oberoende av var du befinner dig i Sverige. Våra tjänster täcker alla typer av fordon.

Vad kostar det att ringa assistancekåren?

Kontakta oss direkt på 020-912 912 för att få en uppskattning av kostnaderna för bärgning. Våra priser kan variera beroende på din specifika situation och plats, men vi strävar alltid efter att erbjuda snabb och effektiv service oavsett fordonstyp eller plats.

Hur lång tid tar det att få en bärgare?

Tiden det tar att få en bärgare kan variera. Väljer du Assistancekåren med många bärgare i organisationen kan väntetiden bli kortare. Andra faktorer som spelar roll är geografisk plats, tid på dygnet, väderförhållanden, trafiksstörningar och tillgängligheten hos det lokala bärgningsföretaget.

Vad kostar bärgning av bil med försäkring?

Har du en vägassistansförsäkring från Assistancekåren blir din sjävrisk 0 kr. Har du inte den varierar självrisken hos ditt försäkringsbolag mellan 1200-1600 kr. Bärgningsföretag brukar ha olika avgifter och tar ofta betalt baserat på avståndet som bärgningen behöver täcka och andra eventuella extratjänster som krävs.

Vad kostar bärgning av bil utan försäkring?

Det är viktigt att komma ihåg att bärgningstjänster generellt sett inte är gratis och att det kan bli en betydande kostnad att bärga en bil utan försäkring. Bärgningsföretag brukar ha olika avgifter och tar ofta betalt baserat på avståndet som bärgningen behöver täcka och andra eventuella extratjänster som krävs.

Vad kostar en tungbärgare?

Kostnaderna kan variera mycket, därmed är det svårt att ge en exakt siffra för vad en tungbärgare kostar. Kontakta oss på Assistancekåren direkt för att få en mer specifik uppskattning av kostnaden för att bärga ett tungt fordon.

Hur långt får man bärga?

Det är viktigt att diskutera och klargöra med bärgningsföretaget om eventuella begränsningar och villkor för bärgning, inklusive avståndet som de är beredda att bärga ditt fordon.

Förmodligen är det Assistancekåren som bärgar ditt fordon idag

Vi är ensamma om att bärga från alla kommuner, vi har flest fordon och utbildad personal, flest uppdrag och 98,3 % kundnöjdhet. Vi har sedan lång tid tillbaka arbetat med Sveriges räddningstjänst, försäkringsbolag och partners. Det är ett ömsesidigt förtroende byggt på erfarenheter.