DYGNET RUNT
020-912 912

UpTimes för bilverkstäder - Du bestämmer när varje skadat fordon från bärgare ska anlända till din verkstad, baserat på bilder från skadeplats, tillgång på reservelar och verkstadens kapacitet.

UpTimes – Nyhet för verkstäder

Du får realtidsinformation från skadeplatsen och väljer tid när bärgat fordon ska lämnas på din verkstad

.

UpTimes är ett system som ger dig, som ägare av en bilverkstad, en helt ny nivå av kontroll och effektivitet i din vardag. Du få information i realtid med bilder direkt från skadeplatsen. Beroende på fordonets skada kan du välja direktleverans eller mellanlagring på vår närliggande uppställningsplats, och i samband med det en ny leveranstid.

.

 

Du väljer själv när bärgaren ska leverera det skadade fordonet till din verkstad

Tidigare har du säkert upplevt att du varit tvungen att ta emot inkommande fordon från bärgare löpande, oavsett skadans omfattning eller din verkstads beläggning. Med UpTimes kommer du att kunna planera och schemalägga när varje fordon ska levereras på ett sätt som optimerar reparationstiden och minimerar väntetider, baserat på faktorer som skadans komplexitet, tillgängligheten av reservdelar och din verkstads kapacitet.

Assistancekårens uppställningsplatser ersätter dina parkeringsytor

En av de mest revolutionerande delarna av UpTimes är kopplingen till Assistancekårens lokala uppställningsplatser. Med fordonsinformation och bilder på skadan kan du på ett helt nytt sätt planera in jobben beroende på skadans komplexitet, tillgängligheten av reservdelar eller verkstadens kapacitet. Dina instruktioner samlas i ärendehanteringssystemet och bärgaren kan leverera fordonet enligt önskemål. Verkstaden minimerar behovet av stora parkeringsytor vid sin verkstad och kan göra verksamheten mer effektiv.

Funktioner i UpTimes för verkstäder

 • Realtidsinformation som uppdateras automatiskt med Assistancekåren
 • Översikt över uppställda bilar och dess status
 • Boka flytt av bilar uppställning till/från verkstad
 • En flytt kan bokas med eget utförande eller med Assistancekåren
 • Boka tider för när en besiktning kommer att utföras
 • Sökfunktion
 • Historik data från att man börjar använda systemet
 • För fordon som kommer in med Assistancekåren sätts Verkstadstyp automatiskt så att man lätt kan se vilken avdelning bilen ska repareras på.
 • Dagliga mejl som sammanfattar vilka bilar som ska lämnas till uppställningsplatsen och vilka bilar som ska besiktigas.
 • Detaljerad information om uppställda fordon (inkl bilder)
 • Kommentarsfunktion på uppställda fordon
 • Konfigurerbara öppettider för uppställningsplatser som hjälper till att boka flytt/besiktning när det är öppet (om så behövs)
  .

.

För våra pilotverkstäder har UpTimes redan lett till ett effektivare arbetsflöde
”För oss som driver en större bilverkstad med högt kundflöde i en storstad räknas varje kvadratmeter och tillgången till ytterligare parkeringsutrymme är högt eftertraktat.Genom att använda Assistanskårens uppställningsplats för inbärgade bilar och bilar som väntar på reparation har vi inte bara kunnat effektivisera vår verksamhet utan också förbättrat vår service till kunderna.” säger Rickard Wiberg på Lagerstedts Bilservice AB