DYGNET RUNT
020-912 912

Ring 020 912 912 dygnet runt

Vi positionerar dig med vår närmsta lokala bärgare i Stockholm.

Assistancekåren – Bärgning & vägassistans dygnet runt, positionering och ankomsttid direkt, gäller alla försäkringsbolag.

Bärgare i Stockholm

Bärgning och vägassistans i Stockholm

Assistancekåren är en av de största och mest pålitliga leverantörerna av bärgning och vägassistans i Stockholm. I Stockholms län har Assistancekåren över 15 lokala stationer. Alla bärgare har erfarenhet och lokal kännedom om vägar, trafiksituation och verkstäder. Varje bärgarstation har ansvar för ett specifikt upptagningsområde och samverkar med närliggande stationer. Vår centrala trafikledning och Assistancekåren Kundcenter 020–912 912, dygnet runt hela året.

Vår trafikledning samordnar alla bärgare i Stockholms län

I Stockholms län finns det många olika typer av fordon som kan behöva hjälp med bärgning eller vägassistans. Exempel är yrkestrafik, personbilar och elfordon. Assistancekårens trafikledning har kontroll på händelser och resursfördelning i hela Stockholms län och kan samordna insatser beroende av trafiksituation, väderförhållanden och antalet tillbud i ett specifikt område. Dessutom gäller det även specialutrustning och tunga fordon för yrkestrafik, där större tillbud kan orsaka stopp i trafiken. Genom att stationer, enskilda bärgare och trafikledning samverkar dygnet runt kan vi ge rätt hjälp med rätt bärgarfordon och samordning för att minimera köbildningar i stockholmstrafiken, minska avståndet till skadeplatsen och därmed minska ankomsttiden.

Assistancekårens upptagningsområde i Stockholms län

Assistancekårens bärgare i Stockholm har ett stort upptagningsområde med förorter i Norrort, Söderort och Västerort. Exempel är Åkersberga, Nacka, Täby, Hässelby, Vallentuna, Huddinge, i Stockholms innerstad arbetar vi bland annat på Södermalm, Kungsholmen, Östermalm och Vasastan. I Stockholms län finns ett stort och trafikerat vägnät. Motorvägar som E4, E18 och E20 knyts ihop på Essingeleden, Länsvägar som Huddingevägen, Nynäshamnsvägen och Värmdövägen har mycket trafik och vägnätet i innerstaden är störst i landet.

Assistancekårens tjänster gäller alla försäkringsbolag

Assistancekåren arbetar med yrkestrafik, personbilar för alla försäkringsbolag. Assistancekåren i Stockholms Län är är beredda dygnet runt för att hjälpa dig med all typ av bärgning och vägassistanstjänster när din bil, lastbil, buss, personbil, motorcykel har fått tekniska problem, punktering, slut på drivmedel eller om du kört fast och behöver komma loss. Här är våra tjänster:

 • Bärgning
  Bilbärgning av alla fordonstyper med våra olika bärgningfordon, exempel är tungbärgare och flakbärgare.
 • Tungbärgning
  Bärgning av större fordon för Sveriges yrkestrafik. I Stockholm samordnar vi våra insatser genom samverkan med alla stationer i Stockholms län.
 • Vägassistans
  Du får snabb hjälp på vägen. Exempel är bärgning, punktering, låsöppning, bränslebrist, nyckelöppning, feltankning och hjälp på plats.
 • Assistancekåren Väghjälp från 459 kr/år utan självrisk
  Assistancekårens vägassistansförsäkring utan självrisk gäller oavsett vem som kör fordonet. Försäkra dig om snabb hjälp på vägen i hela landet. Gå till Teckna Väghjälp och skriv in ditt reg nummer så får du alla alternativ som gäller ditt fordon.
 • Laddassistans för elbil 259 kr/år utan självrisk
  Vid akut elbrist tar vi din elbil till närmsta laddstolpe eller akutladdar på plats, dygnet runt från Ystad till Kiruna, i tätort eller landsbygd.
  .

Assistancekåren består av 150 lokala stationer som samverkar i hela landet. Varje bärgare som Assistancekåren Stockholms Län är uppkopplad och geopositionerad via vårt ärendehanteringsystem Assist och Assistat Hero, där varje uppdrag fotas och dokumenteras. Vårt nationella Serviccenter 020-912 912 samordnar alla uppdrag med rätt bärgarfordon i hela landet. Det gör att du som kund får snabb hjälp dygnet runt oavsett var du befinner dig, Stockholms Län, i södra eller norra Sverige.

Frågor och svar om bärgning och vägassistans i Stockholm

Vilka särskilda tjänster erbjuder Assistancekåren i Stockholm?

Assistancekåren i Stockholm erbjuder ett brett spektrum av tjänster som vägassistans och bilbärgning dygnet runt för olika fordonstyper, inklusive personbilar, yrkestrafik och elfordon. De tillhandahåller också fordonstransporter och tungbärgning för yrkestrafik. För elbilsägare finns tjänsten laddassistans som innefattar starthjälp och hjälp vid akut elbrist genom att transportera bilen till närmsta laddstolpe eller akutladdning på plats​​​​.

Hur omfattande är Assistancekårens täckningsområde i Stockholm?

Assistancekåren i Stockholm består av över 10 samverkande stationer med ett omfattande täckningsområde som sträcker sig över hela Stockholms län. Detta inkluderar både Stockholms innerstad och förorter i Norrort, Söderort och Västerort. De når hela regionens befolkning och vägnät, större trafikleder som E4, E18 och E20 och lokala platser som Åkersberga, Nacka, Täby.

Finns det några specifika utmaningar för vägassistans i Stockholms innerstad som Assistancekåren hanterar?

I Stockholms innerstad hanterar Assistancekåren utmaningar som trånga passager och tät trafik genom att använda specifikt anpassade bärgningsfordon. Garagebärgare används exempelvis i situationer där större bärgningsfordon inte kommer fram, vilket är vanligt i stadsmiljöer med smala gator och vid begränsat utrymme​​.

Hur samarbetar Assistancekåren med lokala myndigheter i Stockholm för att hantera trafikrelaterade händelser?

Assistancekåren samarbetar med flera lokala organisationer och myndigheter för att främja säkerhet och effektivitet i trafiken. Dessa inkluderar organisationer som M Sverige och MRF, vilka alla arbetar för att förbättra trafiksäkerheten och mobiliteten för bilister och andra trafikanter i regionen. Denna samverkan bidrar till en säkrare trafikmiljö och effektiv hantering av trafikrelaterade händelser.

Vilka är de vanligaste orsakerna till vägassistansbehov i Stockholm som Assistancekåren möter?

De vanligaste orsakerna till vägassistansbehov som Assistancekåren möter i Stockholm inkluderar situationer som punktering, bränslebrist, behov av låsöppning och starthjälp. Även om detaljerad statistik inte nämns, kan dessa händelser vara vanliga i en storstad som Stockholm där trafikdensiteten är hög och oväntade händelser ofta inträffar​​.

Hur snabb är responsen från Assistancekåren i Stockholmsregionen?

Assistancekårens respons i Stockholmsregionen är känd för att vara snabb och effektiv. De ger kunderna en direkt uppskattning av ankomsttiden via SMS och möjliggör direktkontakt med bärgaren som är på väg. Denna snabbhet i respons är en viktig del av deras service, särskilt i en stadsmiljö där trafiksituationen snabbt kan förändras​​.

Finns det några särskilda tjänster för tungbärgning i Stockholmsområdet?

Ja, för tungbärgning har Assistancekåren specialutrustade fordon och välutbildad personal för att hantera tunga laster. Deras utrustning inkluderar tunga flakbärgare med kranar och lyftanordningar, vilket är nödvändigt för att säkert och effektivt bärga större fordon som lastbilar och bussar. Denna service är viktig för att minska trafikstockningar och säkerställa säkerhet under bärgningsinsatser.

Hur hanterar Assistancekåren trafikstockningar vid insatser i Stockholm?

Assistancekåren använder väl samordnade och professionellt utförda bärgningsarbeten för att minimera trafikstockningar. Genom att använda rätt utrustning och ha välutbildad personal kan de utföra bärgningsarbetet på ett sätt som minimerar risken för ytterligare olyckor och störningar i trafikflödet. Deras effektiva samordning och snabba respons är nyckeln till att minska trafikstockningar vid olyckor och andra händelser på vägarna.

Vilken typ av stöd kan elbilsägare i Stockholm förvänta sig från Assistancekåren?

Elbilsägare i Stockholm kan förvänta sig särskild laddassistans från Assistancekåren. Denna tjänst innefattar starthjälp och hjälp vid akut elbrist, antingen genom att transportera bilen till närmsta laddstolpe eller genom akutladdning på plats. Denna service är tillgänglig dygnet runt och är utformad för att snabbt ge elbilsägare den hjälp de behöver vid elbrist.

Är det möjligt att få direkt hjälp från Assistancekåren vid olyckor i Stockholms tunnelbanesystem?

Det finns ingen specifik information om Assistancekårens tjänster för olyckor i Stockholms tunnelbanesystem på deras hemsida. Det är därför rekommenderat att kontakta Assistancekåren direkt för att få detaljerad information om deras möjligheter att ge assistans vid sådana specifika händelser.