DYGNET RUNT
020-912 912

Bränslebrist - Assistancekåren hjälper dig att komma vidare

.
Soppatorsk och slut på bränsle?


Det är viktigt att ha kontroll på bränslemätaren, särskilt när man är ute på längre bilresor. Om du ser att bränslemätaren börjar varna och/eller närmar sig botten är det viktigt att snabbt hitta en station för att kunna tanka. Dock kan det ibland uppstå problem och du hamnar i en situation när ditt bränsle har tagit helt slut. Om du inte kan ta dig till närmaste bensinstation och inte heller har någon bensindunk tillgänglig är det bara att ringa Assistancekåren, så kommer vi och hjälper dig! Antingen med påfyllning av nytt bränsle, eller så tar vi med dig, ditt fordon och eventuellt resesällskap till närmaste station.

Vi fyller på drivmedel


När du står vid vägen och är i behov av nytt drivmedel för att kunna köra vidare kan vi hjälpa till. Ring 020-912 912 så får du snart besked via sms om en ankomsttid, detta oavsett var du befinner dig eller vilken tid det är på dygnet. Vi tar med oss nytt bränsle och fyller på så att du kan ta dig till närmsta bensinstation. Om du inte vet vilken som är den närmaste bensinstationen, och om just den stationen har den sorts bränsle som du behöver, så kan vi självklart hjälpa dig till rätt plats.

 • Soppatorsk med diesel

  Det är inte bara bilar med diesel som kan drabbas av bränslebrist. Detta kan även inträffa för lastbilar och bussar som drivs av diesel. Givetvis hjälper vi på Assistancekåren också dessa större fordon om bränslet av någon anledning skulle ta slut.

 • Soppatorsk med bensin

  Ett motorstopp på grund av att bensinen tar slut är alltid mycket olägligt, och du kan bli stående på väldigt besvärliga platser. Därför är det extra viktigt att snabbt kunna få hjälp att ta sig vidare. En stillastående bil kan också orsaka stora störningar i trafiken om man får soppatorsk på en vältrafikerad väg.

 • Bränslebrist mitt i natten

  Om du är ute på längre resor och behöver köra på nattetid kan det hända att det både är långt till närmaste bensinmack och även att dessa kanske inte alltid är öppna när du behöver. Att bli stående under dygnets mörka timmar kan vara besvärligt på många sätt, men vi på Assistancekåren finns givetvis tillgängliga för att hjälpa dig dygnet runt, året runt.

  .

Hjälp till bensinmack nära dig


Efter att fordonet har fått motorstopp på grund av bränslebrist så kan bränslesystemet på vissa bilar behöva utföra en kort kontroll. Detta gäller även när motorn startar efter att diesel har fyllts i tanken. Då kan du, beroende på bilmodell, få göra en kontroll enligt en viss procedur. Detta hittar du information om i din bils instruktionsbok.

Att tänka på inför påfyllning av bränsle vid soppatorsk:

 • Stanna bilen på så plan/vågrät mark som möjligt – om lutar bilen finns det risk för luftfickor i bränsletillförseln.
 • Kom ihåg att säga vilket drivmedel som passar din bil när du tar kontakt med Assistancekåren.
 • Se till att placera ut en varningstriangel om du står illa till, för att uppmärksamma andra trafikanter på ditt fordon.
  :

Bli inte stående med bränslebrist eller elbrist – teckna Väghjälp eller Laddassistans


Med Assistancekåren Väghjälp, en vägassistansförsäkring som gäller dygnet runt i hela landet, är det bara att ringa 020-912 912 om du skulle få bränslebrist. Inom kort får du en ankomsttid till din mobil när vår bärgare kan vara framme och kan då planera din fortsatta resa. Detta kostar inget och det spelar heller ingen roll vem som kör ditt försäkrade fordon.
Teckna Assistancekåren Väghjälp här.

VÄGASSISTANSFÖRSÄKRING

TECKNA ASSISTANCEKÅREN VÄGHJÄLP FR 425 KR/ÅR

Sveriges mest omfattande vägassistanceförsäkring, oavsett vem som kör fordonet, överallt, dygnet runt och alltid utan självrisk.

Teckna Väghjälp här