DYGNET RUNT
020-912 912

Punktering

020-912 912 DYGNET RUNT I HELA SVERIGE – SMS MED ANKOMSTTID OCH DIREKTKONTAKT MED BÄRGAREN SOM ÄR SNABBAST PÅ PLATS

Punktering på bilen – hjälp med trasigt däck

.

Punktering på motorvägen – tänk på säkerheten


Har du fått punktering på bilen och står vid en vägkant är säkerheten det första du ska tänka på. Sätt på varningsblinkers och ställ ut en varningstriangel. Ring Assistancekåren på 020-912 912 så är vi snart hos dig. I vissa fall kan vi laga däcket på plats eller sätta på ditt reservdäck. I annat fall hjälper vi dig till en däckverkstad som kan byta däcket.
.

Punkteringslagning – hur gör man?


Det finns reparationssatser att köpa för att laga punktering på bildäck, men är endast en tillfällig reparation som du inte ska åka för länge med. Tänk även på att domkraften inte ingår, så du får använda en egen. Lagningsvätskan pressas ut i däcket med tryckluften och stelnar. Fungerar det inte är skadan troligen för stor, och läge att kontakta våra bärgare. Ett tips är att läsa hur din reparationssats ska användas i instruktionsboken, men ofta är det enklare att ta hjälp av våra bärgare för reparation på plats eller få den bärg bilen till närmaste gummiverkstad.

.

Vad är punkteringsfria däck?


Punkteringsfria däck har förstärkta kanter som gör att de fungerar även utan luft i däcken. Däcket flyger inte av om hjulet skadas och kan hålla sin form lång tid efter punkteringen. En fördel med punkteringsfria däck är att du kan ta bort reservhjulet, aldrig byta hjul vid vägkanten eller vänta på hjälp. Du kan också köra längre än med reservhjul, även om det är bra att ta det lite lugnare.
.

Finns det nackdelar med punkteringsfria däck?


Punkteringsfria däck är dyrare att köpa och montera än vanliga däck, och går inte att reparara. Även om du kan köra fort med trots punktering så måste du byta ut däcket snart, vilket kostar mer än att ett vanligt däck. .

.

Vad är punkteringsspray, punkteringsvätska och skum?


Det finns olika produkter för att laga däck tillfälligt som skum, punkteringsspray och punkteringsvätska. Eftersom det även finns olika fabrikat är det bra ide att fråga en däckfirma vad du ska ha liggandes i bilen. När däcket ska bytas kan det behövas rengöring om du använt skum.
.

Hjälp av lokal däckverkstad


Alla kan ringa 020 912 912 så är vi snart på plats och ordnar din punktering så du kan åka vidare. Med vår vägassistansförsäkring Väghjälp får du hjälp dygnet runt i hela landet.

 

.

Frågor och svar om punktering

Vad ska man göra omedelbart efter en punktering på motorvägen?

Sätt på varningsblinkers och ställ ut en varningstriangel för säkerheten. Kontakta sedan Assistancekåren för hjälp.

Kan punkteringar repareras på plats?

Ja, ibland kan Assistancekåren laga däcket på plats eller byta till reservdäcket. Annars hjälper de till att komma till en däckverkstad.

Vad är en punkteringslagningssats?

Det är ett kit för tillfällig reparation av däck som inte är avsedd för långvarigt bruk. Det inkluderar vanligtvis tätningsvätska och utrustning för att blåsa upp däcket.

Hur använder man en punkteringslagningssats?

Kitets tätningsvätska injiceras i däcket som sedan blåses upp med komprimerad luft. Om det inte fungerar kan skadan vara för stor.

Vad är punkteringsfria däck?

Punkteringsfria däck har förstärkta sidor som gör att du kan fortsätta köra utan luft i däcken för en viss sträcka utan att däcket lossnar från hjulet.

Finns det nackdelar med punkteringsfria däck?

Punkteringsfria däck är dyrare än vanliga däck och kan inte repareras efter en punktering; de måste bytas ut.

Vad är punkteringsspray och tätningsskum?

Dessa är tillfälliga lösningar för att fixa en punktering, som skum eller tätningsspray, vilka gör att du kan köra till en däckverkstad utan att omedelbart byta däck.

Vad bör man tänka på när man använder däcktätning?

Olika produkter kan kräva olika metoder för applicering, och däcket kan behöva rengöras om en tätning använts innan det kan bytas ut.

Erbjuder Assistancekåren hjälp på plats för däckpunkteringar?

Ja, de erbjuder vägassistans för däckpunkteringar, oavsett om du har deras assistansförsäkring eller inte.

Vad täcker Assistancekårens vägassistansförsäkring?

Med deras vägassistansförsäkring får du hjälp med däckpunkteringar utan självrisk, och tjänsten är tillgänglig dygnet runt i hela landet.

VÄGASSISTANSFÖRSÄKRING

TECKNA ASSISTANCEKÅREN VÄGHJÄLP FR 459 KR/ÅR

Sveriges mest omfattande vägassistansförsäkring, oavsett vem som kör fordonet, överallt i hela Sverige, dygnet runt och alltid utan självrisk.

Teckna Väghjälp här