DYGNET RUNT
020-912 912

.

Starta inte motorn


En feltankning kan tyvärr hända. Förhoppningsvis kommer du på det medan du tankar, i annat fall så ska du stänga av bilen så fort du kan och ringa 020-912 912.

Det kan räcka att du vrider om nyckeln för att det felaktiga bränslet ska förstöra bränslesystemet och i värsta fall även bilens motor. Åker du iväg med fel bränsle i tanken är risken ännu större att motorn skadas. En reparation av bränslesystemet kan kosta mellan 20 000-25 000 kronor.

 

Exempel på olika typer av feltankning


  • Feltankning etanol
    Etanol kan endast användas i bilar som är avsedda för etanoldrift.
  • Feltankning bensin i dieselbil
    Det räcker med små mängder bensin i en dieseltank för att motorn ska riskera att skadas.
  • Feltankning diesel i bensinbil/bensinmotor
    Om diesel hamnar i en bensintank riskeras motorskador även i små mängder.

.

Vi fraktar din bil till närmaste verkstad


När vi är på plats hos dig tar vi din bil till närmsta verkstad som kan sanera din tank. Kom ihåg att teckna Assistancekåren väghjälp för ditt fordon så blir transporten till verkstaden kostnadsfri, teckna Väghjälp här

Feltankningsförsäkring och sanering kan vara ett tillägg i din försäkring.
.

Feltankning är en del av vägassistans dygnet runt


Vi hjälper alla på vägen, oavsett tid på dygnet, om du har assistansförsäkring eller inte. Har du hel- eller halvförsäkring så brukar självrisken vara 1 000-1 500 kr. Har du tecknat Assistancekåren Väghjälp för ditt fordon så är det 0 kr i självrisk varje gång (max 2 ggr/år), för från 425 kr/år.

VÄGASSISTANSFÖRSÄKRING

TECKNA ASSISTANCEKÅREN VÄGHJÄLP FR 425 KR/ÅR

Sveriges mest omfattande vägassistansförsäkring, oavsett vem som kör fordonet, överallt i hela Sverige, dygnet runt och alltid utan självrisk.

Teckna Väghjälp här