DYGNET RUNT
020-912 912

Låsöppning

020-912 912 DYGNET RUNT I HELA SVERIGE – SMS MED ANKOMSTTID OCH DIREKTKONTAKT MED BÄRGAREN SOM ÄR SNABBAST PÅ PLATS

Låsöppning - Vi låser upp din bil utan nycklar

Vad ska du göra när du har tappat bilnyckeln?


Det är lätt hänt att bilnyckeln tappas bort, går sönder eller på något annat sätt försvinner eller blir förstörd. Du kan även ha otur med att bilen går i baklås, samtidigt som nycklarna är kvar inne i bilen. Om du skulle ha låst in nycklarna i bilen eller på grund av något annat inte kan öppna bilen, så kan vi på Assistancekåren lösa nyckelproblemet. Ring 020-912 912 så hjälper vi dig!

Om du har låst in nycklarna i bilen


Det bästa är såklart om du kan leta reda på dina reservnycklarna. Dock förvaras dessa i princip alltid på någon plats hemma, och om du låser in nycklarna i bilen sker det kanske inte på parkeringen i närheten av hemmet. Det behöver inte heller alltid vara problem med att just nycklarna är kvar i bilen, utan låssystemet kan gå sönder eller frysa och låsa dig ute från bilen på det sättet. Även i dessa fall kan vi hjälpa dig med att antingen komma in i bilen, eller ta din bil till närmaste verkstad för nödvändig reparation.

  • Försäkring vid tappad bilnyckel

Om du skulle tappa din bilnyckel, eller misstänker att den har blivit stulen, är det viktigt att snabbt anmäla förlusten. Nyare bilmodeller har ofta en så kallad elektronisk startspärr. Det innebär att en eventuell tjuv behöver ha tillgång till den ursprungliga bilnyckeln för att bilen ska kunna startas. De flesta försäkringarna på marknaden har ersättning för nya nycklar, låsbyte och omkodning vid förlust av dina bilnycklar, men det är av stor vikt att du anmäler så snart som möjligt. De allra flesta bilstölderna sker med originalnyckeln, så om den av någon anledning försvinner måste du anmäla det direkt.

  • Öppna bildörr utan nyckel

Du ska absolut inte försöka bryta dig in i din egen bil, detta eftersom du kan orsaka skador på låssystemet och andra mekanismer i bilen, vilket kan göra att kostnaden för reparation kan bli betydligt dyrare än vad det behöver vara, särskilt om bilmodellen har ett elektroniskt nyckelsystem. På äldre bilmodeller fungerar det på ett annat sätt, men oavsett så avråder vi starkt från att försöka dig på detta. Ring oss på 020-912 912 istället så får du snabb hjälp.

  • Fakta om bilnycklar

De moderna billåsen har blivit allt bättre och mer stöldsäkra, många bilmärken och modeller har numera nyckellösa låssystem. Det gör att det är mer komplicerat att ta sig in i en nyare bil jämfört med äldre bilmodeller, vilket kan göra att vi behöver förbereda oss på olika sätt. Var därför noga med att tala om vilket märke, modell och årgång som ditt fordon har när du kontaktar oss.

Borttappad bilnyckel – inget problem för oss


Bärgarna hos Assistancekåren har stor kunskap för hur man med olika metoder kan hjälpa till med att öppna låsta bildörrar, oavsett om nycklarna är borta eller om låset är fruset eller trasigt. Om vi mot förmodan inte skulle kunna lösa problemet på plats tar vi ditt fordon till närmast lämpliga verkstad.

Assistancekåren ser till att du kan snart åka vidare


Med Assistancekåren Väghjälp, en vägassistansförsäkring som gäller dygnet runt, året runt, i hela landet är det bara att ringa 020-912 912 om du behöver hjälp med låsöppning. Inom kort en beräknad ankomsttid via sms till din mobil och kontakt med bärgaren. Detta kostar inget och det spelar inte heller någon roll vem som kör ditt försäkrade fordon. Teckna Assistancekåren Väghjälp här, pris från 459 kronor per år.

.

.

Frågor och svar om låsöppning

Vad ska man göra om man har tappat bort sin bilnyckel?

Man bör ringa Assistancekåren så att de kan hjälpa till att lösa problemet med nyckeln.

Vad gör man om man har låst in sina nycklar i bilen?

Om möjligt, försök hitta dina reservnycklar. Om inte, kan Assistancekåren hjälpa dig att antingen komma in i bilen eller transportera bilen till en verkstad.

Vad är viktigt att tänka på om man misstänker att bilnyckeln har blivit stulen?

Det är viktigt att snabbt anmäla förlusten då de flesta nyare bilmodeller har elektroniska startspärrar som förhindrar igångsättning utan originalnyckeln.

Kan försäkringen täcka kostnaden för en ny bilnyckel?

De flesta försäkringar ersätter kostnaden för nya nycklar, låsbyte och omkodning vid förlust av bilnycklar.

Varför bör man inte försöka öppna sin bildörr utan nyckel?

Försök inte bryta dig in i din egen bil då det kan skada låssystemet och bli kostsamt, speciellt för bilar med elektroniska nyckelsystem.

Hur har moderna billås förändrats för att öka säkerheten?

Moderna billås har blivit mer stöldsäkra och många bilar har nu nyckellösa låssystem, vilket komplicerar låsöppningen jämfört med äldre modeller.

Vad är punkteringsspray och tätningsskum?

Det är viktigt att ange bilmärke, modell och årgång för att Assistancekåren ska kunna förbereda sig på bästa sätt.

Vad bör man tänka på när man använder däcktätning?

De har stor kunskap och metoder för att öppna låsta bildörrar, men om det inte går löser de det genom att ta fordonet till en verkstad.

Erbjuder Assistancekåren hjälp på plats för däckpunkteringar?

Assistancekåren kan hjälpa till med att öppna bilen även om låset är fruset eller trasigt.

Är borttappad bilnyckel ett stort problem för Assistancekåren?

Nej, det är inget problem för dem. De har erfarenheten och resurserna för att hantera situationen.

VÄGASSISTANSFÖRSÄKRING

TECKNA ASSISTANCEKÅREN VÄGHJÄLP FR 459 KR/ÅR

Sveriges mest omfattande vägassistansförsäkring, oavsett vem som kör fordonet, överallt i hela Sverige, dygnet runt och alltid utan självrisk.

Teckna Väghjälp här