DYGNET RUNT
020-912 912

STARTHJÄLP

020-912 912 DYGNET RUNT I HELA SVERIGE – SMS MED ANKOMSTTID OCH DIREKTKONTAKT MED BÄRGAREN SOM ÄR SNABBAST PÅ PLATS

Starthjälp - Vi får snart igång din bil

Att bilen inte startar kan bero på olika anledningar. På Assistancekåren har vi erfarenhet av att få igång de flesta bilarna. Ofta beror det på mindre fel, men kan kräva kunskap för att lösa. Våra erfarna bärgare löser det oftast på plats, annars kan vi köra vi ditt fordon till närmaste verkstad.

Starthjälp kan behövas ibland. Bilen är ett utmärkt färdmedel att ta sig mellan olika platser. Till och från jobbet, till en fritidsaktivitet, handla, åka på semester. Det viktiga är att du bestämmer själv när du ska åka. Då blir det extra jobbigt när bilen inte startar, och troligtvis sker det vid fel tidpunkt..

Hjälp att starta din bil


Enklast är att ringa Assistancekåren dygnet runt på 020-912 912. Våra bärgningsbilar har utrustning för att starta ditt fordon, oavsett om det är starthjälp av en motorcykel, personbil, lastbil, buss, grävmaskin eller entreprenadmaskin. Vi kan till och med hjälpa till att starta din båt om den står placerad utefter fastlandet eller på Öland och Gotland. Om det mot förmodan inte att få igång bilen av annat fel, tar bärgaren bilen till närmast lämpliga verkstad.
.

Olika anledningar till att din bil inte startar


För att starta en motor krävs bränsle, luft och hög temperatur. Systemet som kopplar ihop delarna kan ha olika fel. Har vi tur kan vi lösa problemet på plats. Här är några vanliga orsaker:

  • Alla lampor lyser
    Att en lampa lyser eller inte lyser kan vara ett tecken på problem. Om inga lampor lyser behöver du sannolikt hjälp med att transportera och/eller reparerar ditt fordon.
  • Batteriet är fulladdat
    Ett vanligt fel är att batteriet som hjälper startmotorn är urladdat. Att batteriet fungerar som det ska är det första vi tittar på. Om det är orsaken kan vi starta bilen på plats. Är batteriet trasigt får du åka raka vägen och köpa ett nytt bilbatteri. Har det blivit urladdat av att lamporna stått på laddas batteriet när du kör vidare.
  • Kallt utomhus
    Batteriet kan ibland protestera när det är kallt utomhus. Dock det det även uppstå problem med att startbilen även när det är varmt ute, den har stått parkerad i värme eller när den redan är varm.

Starta din bil med startkablar


Startkablar kan vara bra att ha, men det är inte alla som har med sig. Ringer du Assistancekårens Vägassistans dygnet runt 020-912 912 så är vi snart på plats och ser till att bilen startar.

.

ASSISTANCEKÅREN VÄGHJÄLP – VI ORDNAR DIN STARTHJÄLP UTAN KOSTNAD


Med Assistancekåren väghjälp, en vägassistansförsäkring som gäller dygnet runt i hela landet, är det bara att ringa 020-912 912 om du behöver starthjälp. Inom kort får du en ankomsttid till din mobil och kan planera din fortsatta resa. Det kostar inget, och det spelar heller ingen roll vem som kör ditt försäkrade fordon. Teckna Assistancekåren Väghjälp här

 

.

Frågor och svar om starthjälp

Vad ska man göra om bilen inte startar?

Ring Assistancekåren på 020-912 912 för hjälp att starta bilen.

Kan Assistancekåren starta alla typer av fordon?

Ja, de kan hjälpa till med starthjälp för fordon som motorcyklar, personbilar, lastbilar, bussar, grävmaskiner och även båtar som står längs fastlandet eller på Öland och Gotland.

Vilka är de vanligaste orsakerna till att en bil inte startar?

Det kan bero på olika saker såsom urladdat batteri, kallt väder eller fel på bilens elektroniska system.

Vad kontrollerar Assistancekåren först när de hjälper till med starthjälp?

De kontrollerar om bilbatteriet fungerar korrekt eftersom det är en vanlig orsak till startproblem.

Vad händer om bilen inte kan startas på plats?

Om bilen inte kan startas på plats tar Assistancekåren fordonet till närmaste lämpliga verkstad.

Är startkablar nödvändiga för starthjälp?

Startkablar kan vara användbara, men Assistancekåren har utrustning att starta ditt fordon även om du inte har startkablar.

Vad ingår i Assistancekårens väghjälpsförsäkring?

Väghjälpsförsäkringen täcker kostnaden för starthjälp, och det spelar ingen roll vem som kör fordonet.

Vad är kostnaden för starthjälp om man inte har väghjälpsförsäkring?

Om du inte har försäkringen kan en självrisk på 1000-1500 kr tillkomma.

Kan man få en ankomsttid skickad till sin mobil vid behov av starthjälp?

Ja, om du har väghjälpsförsäkring får du en ankomsttid skickad till din mobil.

Vad är priset för att teckna Assistancekårens väghjälpsförsäkring?

Priset börjar från 459 kr per år.

Ingår starthjälp i Assistancekåren Laddassistans för elbilar?

Ja, i Laddassistans, Assistancekårens vägassistansförsäkring för elbilar för 259 kr/år, ingår både starthjälp och hjälp om batteriet tar slut dygnet runt i hela Sverige.

Vad kostar Laddassistans med starthjälp.

Assistancekårens Laddassistans för elbilar kostar 259 kr/år och gäller oavsett vem som kör bilen.

VÄGASSISTANSFÖRSÄKRING

Teckna Assistancekåren Väghjälp fr 459 kr/år

Sveriges mest omfattande vägassistansförsäkring, oavsett vem som kör fordonet, överallt i hela Sverige, dygnet runt och alltid utan självrisk.

Teckna Väghjälp här