DYGNET RUNT
020-912 912

Starthjälp - Vi får snart igång din bil

Att bilen inte startar kan bero på olika anledningar. På Assistancekåren har vi erfarenhet av att få igång de flesta bilarna. Ofta beror det på mindre fel, men kan kräva kunskap för att lösa. Våra erfarna bärgare löser det oftast på plats, annars kan vi köra vi ditt fordon till närmaste verkstad.

Starthjälp kan behövas ibland. Bilen är ett utmärkt färdmedel att ta sig mellan olika platser. Till och från jobbet, till en fritidsaktivitet, handla, åka på semester. Det viktiga är att du bestämmer själv när du ska åka. Då blir det extra jobbigt när bilen inte startar, och troligtvis sker det vid fel tidpunkt..

Hjälp att starta din bil


Enklast är att ringa Assistancekåren dygnet runt på 020-912 912. Våra bärgningsbilar har utrustning för att starta ditt fordon, oavsett om det är starthjälp av en motorcykel, personbil, lastbil, buss, grävmaskin eller entreprenadmaskin. Vi kan till och med hjälpa till att starta din båt om den står placerad utefter fastlandet eller på Öland och Gotland. Om det mot förmodan inte att få igång bilen av annat fel, tar bärgaren bilen till närmast lämpliga verkstad.
.

Olika anledningar till att din bil inte startar


För att starta en motor krävs bränsle, luft och hög temperatur. Systemet som kopplar ihop delarna kan ha olika fel. Har vi tur kan vi lösa problemet på plats. Här är några vanliga orsaker:

  • Alla lampor lyser
    Att en lampa lyser eller inte lyser kan vara ett tecken på problem. Om inga lampor lyser behöver du sannolikt hjälp med att transportera och/eller reparerar ditt fordon.
  • Batteriet är fulladdat
    Ett vanligt fel är att batteriet som hjälper startmotorn är urladdat. Att batteriet fungerar som det ska är det första vi tittar på. Om det är orsaken kan vi starta bilen på plats. Är batteriet trasigt får du åka raka vägen och köpa ett nytt bilbatteri. Har det blivit urladdat av att lamporna stått på laddas batteriet när du kör vidare.
  • Kallt utomhus
    Batteriet kan ibland protestera när det är kallt utomhus. Dock det det även uppstå problem med att startbilen även när det är varmt ute, den har stått parkerad i värme eller när den redan är varm.

Starta din bil med startkablar


Startkablar kan vara bra att ha, men det är inte alla som har med sig. Ringer du Assistancekårens Vägassistans dygnet runt 020-912 912 så är vi snart på plats och ser till att bilen startar.

.

ASSISTANCEKÅREN VÄGHJÄLP – VI ORDNAR DIN STARTHJÄLP UTAN KOSTNAD


Med Assistancekåren väghjälp, en vägassistansförsäkring som gäller dygnet runt i hela landet, är det bara att ringa 020-912 912 om du behöver starthjälp. Inom kort får du en ankomsttid till din mobil och kan planera din fortsatta resa. Det kostar inget, och det spelar heller ingen roll vem som kör ditt försäkrade fordon. Teckna Assistancekåren Väghjälp här

VÄGASSISTANSFÖRSÄKRING

Teckna Assistancekåren Väghjälp fr 425 kr/år

Sveriges mest omfattande vägassistansförsäkring, oavsett vem som kör fordonet, överallt i hela Sverige, dygnet runt och alltid utan självrisk.

Teckna Väghjälp här