DYGNET RUNT
020-912 912

Ring 020 912 912 dygnet runt

Vi positionerar dig med vår närmsta lokala bärgare i Västra Götalands län.

Assistancekåren bärgning & vägassistans. Vi positionerar dig under samtalet och du får ankomsttid direkt. Gäller alla försäkringsbolag.

Bärgare i Västra Götalands län

Här listas alla bärgare anslutna till Assistancekåren i Västra Götaland som dygnet runt är redo att rycka ut när du behöver bärgning.

Klicka på den ort där du behöver bärgning!

Hitta bärgare i Göteborg & Västra Götalands län

Om olyckan skulle vara framme kan du känna dig trygg med Assistancekåren som bärgare i Göteborg. Bilbärgning i Kungälv, Orust eller Härryda – vi täcker hela Västra Götalands län. Vårt mål är att alltid vara snabbt på plats och erbjuda väg assistans i Göteborg.

Assistancekåren har bärgningsbilar som kan hantera alla fordon, stora som små. Det betyder att du kan få hjälp med en motorcykel, personbil eller lastbil som inte fungerar. All personal är utbildad och har bred kunskap inom området.

Bilbärgning dygnet runt i Göteborg, Uddevalla & Borås

Inget uppdrag är för stort eller litet för Assistancekåren. I vår fordonspark har vi bärgningsbilar för varje situation och fordon. Bärgare i Göteborg rycker ut till ett oväntat stopp i Uddevalla, en punktering i Borås eller en trafikolycka i Alingsås.

Assistancekåren arbetar varje dag året runt för att hjälpa fordonsägare när de behöver det som mest. Inget uppdrag är för svårt och vi rycker ut både i centrum och omkringliggande orter när du ringer efter hjälp.

Vi hjälper dig med vägassistans i hela länet

Att ha vägassistans är en trygghet för varje fordonsägare som är ute efter vägarna. Starthjälp på grund av att batteriet laddat ur, hjälp att låsa upp en bil eller då du glömt att tanka bilen. Assistancekåren finns för att hjälpa till när det oförutsedda händer.

Vi har stationer i exempelvis: Skövde och Trollhättan. Efter att du har ringt larmcentral får du ett sms med beräknad ankomsttid samt direktkontakt med din bärgare i Västra Götaland.

Assistancekårens tjänster gäller alla försäkringsbolag

Assistancekåren i Västra Götalands Län har stor erfarenhet när det kommer till att hjälpa både yrkestrafik och personbilar, och för alla försäkringsbolag. Vårt engagerade företag står redo dygnet runt för att erbjuda bärgning och vägassistans när du ställs inför tekniska problem, punktering, låsöppning, bränslebekymmer eller om du hamnar i en svår situation, behöver hjälp att bli bärgad eller transportera fordon. Här är Assistancekårens tjänster:

 • Bärgning
  Bilbärgning av alla fordonstyper med olika bärgningfordon, exempel är tungbärgare och flakbärgare.
 • Tungbärgning
  Bärgning av större fordon för Sveriges yrkestrafik. I Västra Götaland samordnar vi våra insatser i Västra Götalands län.
 • Vägassistans
  Du får snabbt hjälp på vägen med bärgning, punktering, låsöppning, bränslebrist, nyckelöppning, laddassistans, feltankning och hjälp på plats.
 • Assistancekåren Väghjälp från 459 kr/år utan självrisk
  Assistancekårens vägassistansförsäkring utan självrisk gäller oavsett vem som kör fordonet. Försäkra dig om snabb hjälp på vägen i hela landet. Gå till Teckna Väghjälp och skriv in ditt reg nummer så får du alla alternativ som gäller ditt fordon.
 • Laddassistans för elbil 259 kr/år utan självrisk
  Vid akut elbrist tar vi din elbil till närmsta laddstolpe eller akutladdar på plats, dygnet runt från Ystad och Malmö till Kiruna, i tätort eller landsbygd.

Frågor och svar om bärgning och vägassistans i Västra Götalands län

Hur hanterar Assistancekåren situationer där fordonet inte kan repareras på plats och måste transporteras?

Vi säkerställer att fordonet transporteras säkert till närmaste verkstad eller en annan önskad destination. Vårt team bedömer situationen på plats och organiserar omgående en lämplig transportlösning, samtidigt som vi håller en kontinuerlig kommunikation med kunden för att informera om processen och möjliga nästa steg.

Vilka är de vanligaste misstagen bilister gör som leder till att de behöver vägassistans?

Många bilister missar att regelbundet kontrollera sitt fordon, vilket inkluderar allt från däcktryck till oljenivåer och batteristatus. Ett annat vanligt misstag är att ignorera bilens varningssignaler, vilket ofta resulterar i onödiga stopp och behovet av vägassistans. Vi rekommenderar regelbunden service och uppmärksamhet till bilens underhållsbehov.

Hur påverkas ankomsttiden för bärgning av trafikförhållanden och väderlek i Västra Götalands län?

Trafikförhållanden och väderlek spelar en stor roll i vår förmåga att snabbt nå fram till våra kunder. I tider med hög trafik och dåliga väderförhållanden kan ankomsttiden påverkas. Vi strävar dock alltid efter att minimera väntetiden genom att använda oss av realtidsteknik och samverkan mellan Assistancekårens bärgare.

Vilka är de vanligaste orsakerna till att bilister i Västra Götalands län behöver bärgningstjänster?

De vanligaste orsakerna inkluderar motorfel, olyckor, batteriproblem och punkteringar. Specifikt i Västra Götalands län ser vi också en ökad efterfrågan under vintermånaderna på grund av de hårda väderförhållandena, som kan leda till startsvårigheter och andra kallrelaterade problem.

Vilka unika utmaningar står bärgare inför när de arbetar i mer avlägsna delar av Västra Götalands län?

Att arbeta i avlägsna områden medför utmaningar såsom begränsad tillgång till mobilnätverk och längre avstånd till närmaste verkstad. Vi förbereder oss genom att ha välutrustade fordon och utbildad personal som kan hantera ett brett spektrum av situationer autonomt, samt genom att använda satellitkommunikation för att säkerställa kommunikationen med kunden och centralen.

Hur påverkar årstiderna efterfrågan på Assistancekårens tjänster i regionen?

Efterfrågan på våra tjänster varierar starkt med årstiderna. Vintern innebär en ökad efterfrågan på grund av startproblem och olyckor relaterade till isiga vägar. Sommaren å andra sidan ser en ökning i antalet turister och därmed fler fordon på vägarna, vilket kan leda till fler incidenter. Vi anpassar vår beredskap och resurser efter dessa säsongsmönster.

Finns det någon skillnad i bärgningstjänster erbjudna i stadsdelar jämfört med landsbygden inom Västra Götalands län?

Vi anpassar våra tjänster efter miljön där vi arbetar. I stadsmiljö fokuserar vi mer på snabba insatser och utmaningar såsom trånga utrymmen, medan landsbygdstjänsterna ofta innebär längre avstånd och utmaningar kopplade till avlägsna platser. Oavsett omständigheterna är vårt mål alltid att tillhandahålla snabb och effektiv service.

Hur anpassar Assistancekåren sina insatser för att hantera de ofta trånga och historiska gatorna i centrala Göteborg?

I centrala Göteborg anpassar vi våra insatser genom att använda mindre och mer manövrerbara garagebärgare som kan navigera lättare på trånga och historiska gator. Vår erfarna personal är också utbildad i att hantera dessa unika stadsmiljöutmaningar, vilket säkerställer att vi kan erbjuda våra tjänster effektivt även i de mest komplicerade miljöerna.

På vilket sätt påverkar Göta älv och de många broarna i Göteborg tillgängligheten och responstiden för bärgningstjänster?

Göta älv och dess broar utgör utmaningar för våra bärgningstjänster i Göteborg. Vi planerar noggrant våra rutter för att undvika onödiga förseningar, särskilt under broöppningar och rusningstid. Vår lokalkännedom och erfarenhet gör att vi kan optimera responstiden genom att välja alternativa vägar när det behövs.

Hur hanterar Assistancekåren de unika utmaningarna med att erbjuda vägassistans på de öar som utgör delar av Göteborgs skärgård?

Att erbjuda vägassistans i Göteborgs skärgård kräver särskild planering och resurser, inklusive tillgång till färjor och vattenburet transportmedel när det behövs. Våra bärgare samarbetar för att säkerställa att vi kan nå våra kunder snabbt, även i de mest avlägsna delarna av skärgården. Vår flexibilitet och beredskap att använda olika transportmedel är avgörande för att kunna leverera vår service.